2 jun. 2014

How To: Shirt Bedrukken met Transferpapier



Helleuu! Ik wild echt al heel erg lang een The Hunger Games shirtje, en laatst besloot ik er eentje te maken. Ik had al een tijdje transferpapier van de Hema liggen en dus ging ik aan de slag. Ik wou heel graag een shirt maken met 'May The Odds Be Ever In Your Favor' dat is denk ik de bekendste quote uit the Hunger Games en ik vind hem persoonlijk ook gewoon heel leuk. Het betekent iets vergelijkbaars als veel succes. En wat ik er zo leuk aan vind is dat als je niet weet dat hij van the Hunger Games is, het alsnog gewoon een leuke tekst is ^-^.





Ik maakte dit template. Ik vond vergelijkbare foto's op Google met dit soort plaatjes, maar die hadden achtergrondkleurtjes. Ik had geen zin om alle letters uit te gaan knippen, dus besloot ik het template gewoon zelf te maken. Voor als je dit template zelf wilt maken (je kan het natuurlijk ook kopiƫren :P), ik gebruikte het lettertype Century Gothic en het programmaatje Photofiltre Studio X om de pijl er doorheen te maken en dat soort dingen. (Ik ben trouwens van plan om jullie eens een lesje webdesignen te geven, zouden jullie dat leuk vinden?).
Ik printte de tekst op transferpapier en knipte hem uit, denk eraan dat je je tekst/plaatje in spiegelbeeld print. Anders staat de tekst in spiegelbeeld op je shirtje (en dat wil je denk ik niet hebben :p). Bij de handleiding van mijn transferpapier stond dat je ongeveer 2 mm witte rand om de afbeelding heen moest laten, ik had geen zin om alle letters uit te knippen en koos ervoor om alles nog wel bij elkaar te houden.
Ik plaatste de tekst op het witte hemdje, dat eerst gestreken was. En na de handleiding drie keer doorgelezen te hebben durfde ik het eindelijk aan om met de strijkijzer de tekst op het shirt te drukken, dit ging eigenlijk heel gemakkelijk :).
En taadaaaa :) Dit is het eindresultaat. Ik vind ik het echt een superleuk shirtje. Ik draag hem trouwens in deze video. Stay beautiful, because you are! Liefs, Marije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...