16 mei 2014

Random Acts of Kindness


Helleuu! Zoals ik al vertelde ben ik tijdens de Meivakantie in New York geweest. Die stad zit echt vol met inspiratie, het is niet normaal. Naast de gele taxi's, de mega gebouwen en de vele ontbijttentjes viel mij nog iets anders op, de ontzettend aardige mensen. Als we even stil stonden in een metrostation omdat het supervreemde metrokaartjesapparaat niet werkte, kwam er al meteen een onbekende naar ons toe om te vragen of alles lukte (iemand die dan niet in het metrostation werkt dus :P). Mijn familie was nogal druk bezig met dat stomme apparaat dus ik antwoordde met: 'It's okay, we understand how it works now, but thank you'. Met een beetje een zenuwachtig lachje erachter omdat ik altijd bang ben dat ik iets fout zeg als ik  Engels praat. De onbekende man antwoordde met: 'You're welcome, my love, have a nice day'.Ik denk dat het deze man was die mij inspireerde, ik begon veel meer na te denken over aardig zijn tegen vreemden. Of zoals ze het in het Engels zo mooi zeggen: Random Acts of Kindness. Want ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik een compliment krijg van een vreemde dan betekent dat voor mij eigenlijk veel meer dan als ik een compliment krijg van iemand die ik ken. Ik denk dat dat zo is omdat ik zeker weet dat de vreemde de waarheid spreekt, waarom zou ie het anders zeggen :).

Dus zoals ik al zei: kreeg ik steeds meer het idee dat ik ook zoiets moest gaan doen. Want ik weet dat ik niet voor grote veranderingen in deze wereld kan zorgen, maar ik kan wel zorgen voor een kleine verandering in het leven van een vreemde. Ik wil de man in het metrostation voor iemand zijn :), ik wil er voor zorgen dat mensen glimlachen.

Toch vind ik het wel lastig om te bedenken hoe ik dit kan doen. Ik ben begonnen door iedereen die ik op Tumblr volg dit berichtje te sturen:

Hi! I just want you to know that I love your blog and I think it's beautiful. Thank you for making me smile everyday. 

De reacties hierop waren echt heel erg mooi. Één reactie in het bijzonder, als ik heel eerlijk ben heeft die mij ook ontroerd:

Yay!! That’s the sweetest message ever and made my day. I followed you and I’m so happy to have people like you in the world. Hooray for lovely, positive people. Have a beautiful day.
Molly from PP (dat staat voor PromptsInPanem btw, een supergrote The Hunger Games tumblr)


Huairenl;rneaurbuia. Sorry, maar dit is toch gewoon super lief. Ik weet dat het misschien een beetje stom is dat ik via het internet ben begonnen met 'random acts of kindness' omdat iets in het echte leven waarschijnlijk wat meer invloed heeft, maar het is toch iets makkelijker ^-^. Want ik wil ook weer niet mensen lastig vallen met 'random acts of kindness'.

Er zijn zoveel verschillende dingen die je kan doen om het leven van andere mensen net iets beter, iets makkelijker of iets mooier te maken. Je stoel aanschuiven als je een restaurant verlaat, helpen met het oprapen van iets als iemand iets laat vallen. Of voor iemand opstaan als diegene dat zelf niet durft, want dat soort dingen kunnen zoveel invloed hebben. En uit eindelijk, wat verlies je er zelf mee? In principe helemaal niets, maar je krijgt er wel iets voor terug. Respect, liefde, vriendschap. (Woow ik voel me echt heel poëtisch momenteel. Is dat een woord? Poëtisch?)

Mijn plotselinge 'random acts of kindness' gedachtegang is ook de reden dat ik mijn artikelen sinds ik weer begonnen ben sluit met 'Stay beautiful, because you are, liefs Marije'. Omdat jullie ontzettend belangrijk voor me zijn, en mijn 'random acts of kindness' project ook veel naar jullie toe zal zijn. Want ook al ben je maar zo klein in vergelijking met de hele wereld, je hebt het leven van andere mensen verandert. Er zijn zoveel mensen die van je houden en ik hoop dat iedereen dat inziet ^-^. En uiteindelijk heeft dat dan ook weer te maken met hoe je met mensen omgaat, en dan zijn we weer terug bij kindness.

Dus ja.. ik weet eigenlijk niet waarom ik dit artikel getypt heb :), ik moest het gewoon even kwijt denk ik. Ik wil jullie nergens toezetten en ik wil jullie zeker niet verplichten om allemaal lieve dingen te gaan doen :). Ik wou jullie misschien gewoon maar even iets vertellen. Heel erg bedankt voor jullie support!
Stay beautiful, because you are. Liefs Marije

Alle foto's zijn van WeHeartIt.

5 opmerkingen:

 1. Erg leuk geschreven! Eigenlijk best stom dat we in Nederland niet zo zijn als Amerikaanse mensen, ze zijn zo aardig hoor ik al wel! Erg lief dat je dat berichtje hebt verstuurd op Tumblr, wat is je Tumblr blog eigenlijk? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie ^-^! Nederlanders zijn zo direct, ik denk dat ze daarom ook wat minder aardig overkomen :). Mijn tumblr is www.unicornponytails.tumblr.com Liefs, Marije

   Verwijderen
 2. Ik vind het echt heel tof, wat je doet, je hebt me geinspireert om hier ook mee te beginnen. Normaal durfde ik nooit een vreemd iemand aan te spreken omdat ik dacht dat ze dat dan raar vonden ofzo. Ik ben namelijk best een stil meisje, maar dit bericht inspireert me echt om dit ook te gaan proberen! dankje!
  ps. Ik vind je blog echt geweldig en ik vind het ontzettend lief dat je die berichtje stuurde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het berichtje op Tumblr, sorry vergeten bij te zetten;P

   Verwijderen
  2. !!! Dit is zo ontzettend geweldig super cool. Ik ben zo ontzettend vereerd dat ik jou heb mogen inspireren ^-^. Echt waar, waauw. Echt ontzettend bedankt voor deze reactie, ik kan niet zo goed in woorden uitdrukken wat dit voor mij betekend. Je bent geweldig! Liefs, Marije

   Verwijderen

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...