14 mei 2014

Projecten van de laatste tijd :)

Hee! In het persoonlijke artikel van gisteren gaf ik jullie al een hint over mijn nieuwe hobby's. Ik zei dat ik de laatste tijd vooral omringt wordt door verf en boeken. Ik ben altijd al een lezer geweest maar sinds ik via Tumblr telkens nieuwe boeken ontdek, koop ik telkens als ik in Londen ben een lading nieuw leesvoer (mijn boekenkast begint uit te puilen). Ook ben ik altijd een redelijk creatief meisje geweest, maar ik denk eerlijk gezegd dat dat de laatste tijd een beetje een toppunt begint te bereiken. Dus daarom laat ik jullie in deze post mijn projecten van de laatste tijd zien :). Bij de Action kocht ik laatst 3 kleine, bruine boekjes voor iets van 70 cent. Ik had al een lange tijd een worddocument op mijn computer staan waarin ik alle dingen die ik mooi vond/vind opsloeg (verhaaltjes, quotes, gedichten). Na een tijdje werd dat document echter redelijk onoverzichtelijk en wou ik er iets tastbaars mee creëren. Dus ik besloot om een notebookje te maken waarin ik al die quotes, verhaaltjes en gedichtjes bewaar. Inmiddels heb ik het quoteboekje iedere dag bij me en ook iedere dag vind ik weer nieuwe quotes om het mee te vullen. De quotes vormen dan ook weer een inspiratie voor verhalen en tekeningen.

Voor als je het niet kunt lezen, de quotes op de pagina's hier boven zijn: 

  • Everybody you'll ever meet, knows something you don't.- Bill Nye
  • They've promised that dreams can come true, but forgot to mention that nightmares are dreams too. - Oscar Wilde
  • There's a story behind everything. How a picture got on a wall. How a scar got on your face. Sometimes the stories are simple, and sometimes they are hard and heartbreaking. But behind all your stories is always your mother's story. Because hers is where yours begin. - Mitch Albom


De quotes komen overal vandaan alhoewel de meeste van Tumblr of uit liedjes komen. Mijn grootste tip voor het vinden van quotes is: ga er niet naar op zoek, luister gewoon eens goed naar de mensen om je heen, naar je favoriete liedjes, lees je favoriete boek nog een keer. Ook heb ik met alle quotes in mijn boekje een soort van gevoel dat ik ze vaker moet lezen, ik vind ze interessant. Daarom staan ze dan ook in het boekje. :). 's Avonds voordat ik slapen ga lees ik het quoteboekje vaak door, dan krijg ik direct weer allerlei nieuwe ideeën.

Voor als je het niet kunt lezen, de quotes op de pagina hier boven zijn: 

  • Distance between two hearts is not an obstacle; rather a beautiful reminder of just how strong love can be.- Unknown
  • I've never heard you speak, but I know just how you sound. I've never watched you smile, but I know it's the best around. I've never held your hand, but I know it's a perfect fit. I've never challenged your jokes, but I know you'd rule me with your wit. I've never seen you mad, but I know your temper is there. I've never caused you pain, but I know the route of every tear. I've never wondered how before, but I've never cared so much for someone who I knew would be never more. - Iemand op Tumblr genaamd Burlesonspride.`

 Het zwarte boekje gedecoreerd met washitape dat je op de foto ziet is mijn dummy. In mijn dummy maak ik tekeningen waar ik niet zo'n groot blad voor nodig heb of tekeningen gebaseerd op quotes. Mijn dummy heb ik gekocht bij de Big Bazar in Hoofddorp, het is gewoon een simpel zwart boekje met effen blaadjes. Omdat ik niet weet wat ik hier nog meer over kan zeggen plaats ik maar gewoon wat voorbeeldjes :). Er staan ook heel veel the Hunger Games tekeningen in dit boekje maar die zal ik niet plaatsen, vanwege spoilers. Als jullie die willen zien, klik dan hier. Er zijn inmiddels wel meer, maar die staan niet op mijn Tumblr :P).


Als laatste heb ik mijn eigen Journal gemaakt ^-^. Ik was op zoek naar een boekje waar ik helemaal in los kon gaan zeg maar. Dus ik dacht, waarom maak ik die niet gewoon zelf ^- ^. (Ik gebruik deze emoticon ^-^ echt veels te vaak :P). Ik heb dit journal gemaakt met hulp van een DIY van DazzleDIY. Zij maakte mini notebooks op superklein formaat, ik heb door wat aanpassingen een A5 formaat Notebook gemaakt.
In dit boekje ga ik o.a. the 20 Page Smash Book Challenge doen. Dit is vergelijkbaar met de 30 Days Drawing Challenge maar er ligt niet zo'n druk achter dat je het iedere dag moet doen :). En dat is heel erg fijn. Op de pagina hierboven heb ik de challenge geschreven ^-^.
Dit is een voorbeeldpagina uit mijn journal. Als je je afvraagt waarom de papiertjes allemaal zo bobbelig zijn, dat heb ik expres gedaan. Ik heb ze nat gemaakt met een kwast en water. Dan loopt de inkt van de stiften namelijk uit en ik vind eigenlijk dat dat wel een leuk effect geeft ^-^.

Dit zijn dus mijn projecten van de laatste tijd :) Ik zal jullie wel op de hoogte houden! Stay beautiful, because you are. Liefs Marije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...