18 mei 2014

Hoe ik huiswerk maak :) (Dus eigenlijk een soort van leertips)

Foto van WeHeartIt.
Helleeuu! Een suuuperlange tijd geleden schreef ik een artikel over leertips. Dat werd best wel goed ontvangen dus ik besloot om nu een keer met jullie te delen hoe ik mijn huiswerk maak. Ik ben echt slecht in het openen van artikelen omg. Natuurlijk is dit redelijk persoonlijk, want voor iedereen werkt iets anders. Maar ik dacht dat het toch misschien handig is om mijn tips te delen ^-^.  Als ik mezelf er eindelijk toe heb gezet om mijn huiswerk te maken, en het is niet later dan elf uur. (Procrastinatiooon statiooon!) Dan begin ik met het opruimen van mijn bureau (lees: ik gooi alle zooi aan de kant), want mijn bureau staat altijd vol met verf, lijm en stapels papieren en boeken. Dan pak ik eerst al mijn boeken, werkboeken en schriften bij elkaar. Ik vind het altijd heel erg irritant als ik niet alles heb en al lekker zit dus ik check best vaak of ik echt alles heb gepakt. Dan pak ik mijn iPod en zet mijn speciale leer-afspeellijst op.
 Dan begin ik met het maken van een to do lijstje. Dit is eigenlijk een to do lijstje van de hele dag en hierop staan Tumblr zaken, Alegria zaken en huiswerk zaken. De dingen die gehighlight zijn, zijn erg belangrijk en moeten die dag gedaan worden. Nog een speciale shoutout naar Femke van Younique die mij de tip gaf over to do lijstjes trouwens! (Voor de mensen die het zich afvragen, All I Want is Us is een fanfiction die ik schrijf op Tumblr, ghehhehe). (Eigenlijk is het trouwens een trillogie... en ja het gaat over Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson... en nee... het is niet ranzig :P).
 Dan hang ik het briefje aan mijn lamelle, ik hang daar altijd dingen die ik handig vind om daar te hebben (maandplanner, foto's die ik wil natekenen). Zo kan ik het lijstje telkens checken en dat vind ik handig. En ja, dan kan ik eindelijk beginnen met huiswerk maken (merk je dat ik het telkens uitstel haha). Ik gooi nog wat meer spullen aan de kant en leg mijn boeken neer.
Ik begin vaak met hetgeen wat het meeste werk is. Want de rest kan ik nog altijd in de pauze overschrijven (haha, Marije logic). Daarna ga ik door met hetgeen wat daarna het meeste werk is, en daarna, en daarna. Totdat ik klaar ben. Geen pauzes? Geen pauzes. Ik heb altijd dat als ik een pauze neem, dat ik afgeleid raak en twee uur later zit ik achter de computer te kijken naar Catching Fire cast interviews die ik al twintig keer heb gezien. Dus ja, ik weet dat het in principe beter voor je is, maar pauzes werken gewoon niet voor mij. Dus dan, na veels te lang door mijn muzieklijsten scrollen en tekeningetjes maken in mijn schriften ben ik dan eindelijk klaar met mijn huiswerk :). Volgens mij was dit eigenlijk meer een soort van column over mijn uitstelprobleem wahahah. Oké nee, ik hoop daadwerkelijk dat je hier iets aan hebt gehad maar ik denk het niet :P. Stay beautiful, because you are. Liefs Marije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...