14 mrt. 2014

Op mijn leesstapel #2

Ik hou ontzettend veel van lezen. Vlak voordat ik naar bed ga lees ik altijd een paar bladzijdes en waad ik me in de wereld van Katniss (♥), Harry of Frodo. Een paar maanden geleden deelde ik al een keer mijn leesstapel. Eerlijk gezegd moet ik nu wel bekennen dat ik de helft van de boeken die op die stapel lagen uiteindelijk niet heb gelezen (mijn the Hunger Games obsessie nam over). Maar omdat ik vrijwel zeker weet dat ik de boeken die ik nu op de stapel heb liggen wel ga lezen besloot ik om ze weer eens met jullie te delen! Al de boeken in dit artikel lees ik in het Engels, maar ze zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar.
Teardrop- Lauren Kate
Nooit huilen… Dat heeft Eureka's moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka's moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen...
Dit boek kreeg ik van Iris op mijn verjaardag. Ik heb een ontzettend bekend boek van Lauren Kate, Fallen, een lange tijd geleden gelezen en dat vond ik ontzettend leuk. Helaas heb ik de rest van de serie nooit meer gelezen omdat ik een lui kind ben, maar nu heb ik dus dit boek! De achterkant van het boek vind ik heel mysterieus en een tikje vreemd, maar ik geloof dat dit wel een leuk boek is ^-^.

De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Kan Cia de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?
(bron: Bol.com)
Toen een vriendin van mij over mijn 'the Hunger Games obsessie' hoorde, raadde zij mij meteen dit boek aan. Dusja, uiteindelijk gaf zij het mij voor mijn verjaardag! The Testing lijkt mij een erg interessant boek, hoewel ik het wel erg op Divergent en the Hunger Games vind lijken. Aghh ja, dat zul je denk ik sowieso welk vaker gaan zien. ^-^.

Miles Halter is gefascineerd door 'Famous Last Words' én hij is zijn saaie leventje thuis meer dan zat. Hij schrijft zich in voor een kostschool in Alabama en gaat op zoek naar 'Het Grote Misschien', zoals ook de dichter Rabelais op zijn sterfbed deed. Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin - de Kolonel - en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert - Miles ontredderd achterlatend.
(bron: Bruna)

Eigenlijk heb ik dit boek zelf uitgekozen, en kreeg ik het daarna voor mijn verjaardag van mijn moeder. Ik kocht dit boek in Londen (bij de Waterstone's), en daar was korting. Je kreeg het tweede boek voor de helft van de prijs. Allereerst koos ik 'the Fault in our Stars', maar omdat ik er dus een boek bij kon kiezen om korting te krijgen, koos ik dit boek. Dit is het eerste boek dat de momenteel heel populaire John Green schreef en ik ben er erg benieuwd naar. Ik ben wel een beetje bang dat hij misschien iets te moeilijk is, maar ach ja... proberen kan altijd. (Dit boek heet trouwens in het Nederlands 'Het grote misschien'. In het Engels heet het 'Looking for Alaska'). 

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.
(Bron: Bol.com)
Als er een boek bekend is momenteel, dan is het hoogstwaarschijnlijk deze wel. De film van the Fault in our Stars kom 5 juni uit in Nederland en ik weet al zeker dat ik er heen ga, ook al heb ik het boek nog niet gelezen (ik ben soms erg impulsief). Helaas ben ik al heel wat spoilers tegengekomen op Tumblr en Twitter over dit boek (als mensen 'SPOILER ALERT' boven hun tweets/posts zouden kunnen zetten zou dat erg fijn zijn). Toch spreekt het verhaal me ontzettend aan en kan je dit boek bijna niet niet gelezen hebben ^-^. In het Nederlands heet dit boek: 'Een weeffout in onze sterren'.


Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.
(Bron: bol.com)
Ook van dit boek komt de film al heel erg snel uit: 3 april om precies te zijn. Ik kocht laatst in Londen alle drie de boeken van de Divergent serie, dezelfde vriendin als het meisje dat mij 'the Testing' aanraadde vond namelijk dat ik dit boek moest lezen ^-^. Ik ga er vanavond in beginnen en ik ben erg benieuwd of deze boeken echt zo geweldig en leuk zijn als iedereen zegt!

Dusss... dit zijn de boeken die ik momenteel graag wil lezen. Lezen jullie veel? En kenden jullie deze boeken al? xMarije

5 opmerkingen:

 1. Ik heb Looking for Alaska, en The Fault In Our Stars gelezen. Ik had me er echt heel veel van voorgesteld, maar het viel een beetje tegen. The Fault In Our Stars was echt mooi, toch ontroerde het me niet zo. Misschien omdat John Green meer bezig was met het opschrijven van moeilijke woorden, dan met de dood van August. (Sorry als ik nu het een en ander verraad haha).

  http://lifestyleinwords.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben echt heel erg benieuwd naar de boeken en stel me er inderdaad ook redelijk veel van voor :)

   Verwijderen
 2. Zijn jullie gestopt met bloggen?

  Liefs Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wanneer komt er weer een nieuw artikel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Plz, waarom niet meer?

  BeantwoordenVerwijderen

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...