22 feb. 2014

Mijn 3 Favoriete Films van dit Moment!

Bron Foto.
Helleeu. Vandaag heb ik een artikel voor jullie dat voor mij ontzettend leuk was om te schrijven. Zodra ik dit idee in mijn hoofd kreeg begonnen mijn vingers echt te jeuken om er mee te beginnen. Het gaat namelijk over de films waardoor ik ontzettend geobsedeerd ben. Ik denk dat het voor jullie niet echt als een verassing komt als ik zeg dat ik redelijk geobsedeerd ben door bepaalde films. Want ik laat dat nogal vaak een beetje erg doorschemeren. Duss... om een lang verhaal kort te maken. Vandaag deel ik de drie films die ik de laatste tijd heb gezien, en absoluut niet kan vergeten.The Hunger Games: Catching Fire ~ 6 keer gezien. 
Ik weet het, ik zal proberen mijn the Hunger Games obsessie wat minder te laten doorschemeren... maar het is gewoon zooooooooo geweldig (♥). Ik zag Catching Fire op 21 December 2013 in de bioscoop en sindsdien zit ik met mijn hoofd in de the Hunger Games hemel. Omdat ik al een keer een soort van recensie over Catching Fire schreef zal ik proberen niet te veel te herhalen, daarom besloot ik om hierbij even te delen hoe ik in contact kwam met mijn grootste obsessie tot nu toe ooit.

Als groep-achtertje was ik ontzettend internetverslaafd (nu in de tweede nog steeds trouwens), ik spendeerde vrijwel al mijn tijd op de website GoSupermodel. Op deze site was een grote groep met the Hunger Games fans. Hier hoorde ik voor het eerst over 'the Girl on Fire' en 'the Boy with the Bread'. Niet dat ik toen besloot om de boeken te gaan lezen, dat duurde nog even. Ik zal niet precies zeggen waarom ik de boeken ben gaan lezen want dat is echt een ontzettend beschamend verhaal (het heeft te maken met een jongen :p). Maar in ieder geval begon ik als naïef groep-achtertje met het lezen van het eerste boek, toen nog in het Nederlands. Dit gebeurde trouwens allemaal rond begin maart en ik kocht dan ook het eerste boek van mijn verjaardagsgeld. Ik las het in twee dagen uit, dit kwam vooral omdat ik 's nachts door moest blijven lezen en dan tot 's avonds laat lag te snikken omdat ik zo meeleefde met Katniss.

Ik kocht de twee andere boeken meteen daarna in het Nederlands. Ook ging kwam in die tijd de eerste film uit, daar ging ik dan ook heen in de bioscoop. Ik kan me nog ontzettend goed herinneren dat ik het einde van Mockingjay (toen las ik het dus als Spotgaai) las om half 1 's nachts, en dat ik tot 1 uur heb liggen huilen omdat ik het zo zielig vond (toen had ik al extreme fangirl emoties... :)). Na de eerste film begon mijn obsessie te minderen, dit kwam vooral omdat ik de film tegen vond vallen. Toen heb ik eerlijk gezegd de boeken niet meer aangeraakt tot september 2013, een paar maanden voordat Catching Fire uitkwam, en ik las ze opnieuw. In december ging ik dus toen naar de bioscoop en ook kocht ik toen de boeken in het Engels, vooral om te kijken of mijn Engels goed genoeg is om echt boeken in het Engels te lezen. Sindsdien ben ik verslaafd. Ik heb The Hunger Games vijf keer gezien en Catching Fire zes keer, de boeken heb ik allemaal vier keer gelezen. En nu ben ik bezig met een 'countdown' tot november 2014, als Mockingjay Part 1 uitkomt. Voor het ontzettend 'fangirlige' artikel dat ik ooit over Catching Fire schreef (vlak nadat ik hem gezien had) kan je deze zin beklikken (deze zin vind het erg fijn om beklikt te worden... sorry ik vind dit gewoon erg grappig klinken). 

Frozen ~ 2 keer gezien.
Twee keer, dat valt best mee vind ik zelf. Frozen is de nieuwe Disneyfilm en ik denk dat deze dan ook niet echt als een verassing komt. Frozen vertelt het verhaal van Elsa en Anna, twee zussen die de dochters zijn van de koning en koningin van Arendelle. Elsa en Anna spelen van jongs af aan als twee koddige peuters samen, er is alleen één verschil tussen de twee zusjes. Elsa heeft super-ijs-krachten, ze kan dingen laten bevriezen, het laten sneeuwen en een hal veranderen in een ijshal. Maar als Elsa Anna per ongeluk met een ijsstraal raakt verandert alles. Anna kan maar net gered worden van de dood en er wordt besloten dat het beter is als alle magie uit Anna haar leven verdwijnt. Al haar herinneringen worden aangepast en Elsa blijft in haar kamer, voor de rest van haar tienerjaren. Alles verandert als de ouders van Elsa en Anna omkomen bij een schipbreuk. Elsa moet koningin worden en dit is de eerste keer sinds een heleboel jaar dat Anna Elsa weer ziet. Maar als Elsa per ongeluk haar super-ijs-krachten gebruikt zorgt ze ervoor dat Arendelle in een eeuwige winter...

Ik vind deze film vooral ontzettend leuk vanwege de karakters en de liedjes. Anna is super optimistisch en vrolijk terwijl Elsa heel erg timide en angstig is. Het karakter Elsa vind ik ontzettend interessant omdat ze zo bang is om anderen pijn te doen, vanwege die angst sluit ze zichzelf op. Dit is een hele lieflijke film met een niet zo'n standaard Disney verhaal, en dat vond ik ook wel eens tijd worden ^-^.

The House at the End of the Street ~ 1 keer gezien.
Kijk uit: Deze trailer is wat enger dan de andere trailers, dit is dan ook een horror/thriller film.
Ik ben zo'n meisje dat echt van allerlei soorten films houd (alhoewel ik comedy meestal niet zo leuk vind). Ik kijk redelijk vaak 16/18+ horror films maar zoals je kon lezen kijk ik net zo graag naar een Disney film. Maarjah, ik wijk weer eens af van wat ik nou eigenlijk wil vertellen. Omdat ik ondertussen ook redelijk geobsedeerd ben door Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson heb ik besloten dat ik al hun films wil gaan kijken (dan bedoel ik dus degene die voor mij wel te begrijpen zijn, American Hustle wordt hem nog even niet).

Bij mijn Jennifer Lawrence Film lijstje kon ik Silver Linings Playbook al afstrepen, de film die mij daarna het meeste aansprak was 'The House at the End of the Street', een horror/thriller film die het verhaal verteld van Elissa Cassidy (JENNIFER LAWRENCE), een meisje dat samen met haar moeder intrekt in een nieuw huis. In het huis dat naast hun nieuwe huis staat zijn alleen in het verleden hele rare dingen gebeurd, van het gezin van vier dat er eerst woonde is namelijk alleen de zoon nog over (die woont dan ook nog steeds in het huis). Vier jaar geleden heeft zijn zusje namelijk hun ouders vermoord waarna ze verdween in het bos. Haar lichaampje is nooit gevonden maar iedereen denkt dat ze verdronken is in het meer. Elissa raakt bevriend met de zoon die dus nog in het huis woont, Ryan. Maar dat was uiteindelijk niet zo'n goed idee, want er is iets raars aan de hand met (of in) het huis van Ryan.

Ik was best wel bang toen ik deze film ging kijken eerlijk gezegd. Ik dacht dat hij misschien te eng was voor mij (dit kwam vooral omdat ik besloot hem te gaan kijken toen ik alleen thuis was). Dat viel uiteindelijk wel mee, er zitten best wel ontzettend veel schrikeffecten in, maar het verhaal is meer psycho, niet echt heeel eng. Ik moet wel zeggen dat deze film best wel een beetje ingewikkeld is, dat lijkt ie eerst niet... maar dan gebeuren er opeens allerlei dingen aan het eind die je echt even moet laten inzinken. Ik vond het niet echt een supergoede film, maar wel een hele leuke. Ik vond het leuk dat hij zo ontzettend gestoord was, en ik vond het natuurlijk heel erg leuk dat Jennifer erin speelde. Deze film is wel echt zeker 12 plus, vanwege de schrikeffecten en de ingewikkeldheid. Maar als je net zo obsessed met psycho/horror/thriller films bent als ik, dan is deze wel leuk om te kijken.

Duss... deze films hebben de laatste tijd mijn gedachtes in hun greep. Wat zijn jouw favoriete films van dit moment? xMarije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...