22 jan. 2014

Het Contract

Hee, long time no see. Ik heb nog 5 minuten om dit bericht te schrijven. Waarom? Dat zal ik nu uitleggen. Sommige mensen vinden me gek, maar ik laat de keuze aan jou om na dit verhaal zelf te oordelen. Klik maar op meer lezen als je meer wilt lezen.
Als je mij vroeg om een weekend in een woord samen te vatten zou ik zonder haperen "Ipad" zeggen.
 Op een gemiddelde zaterdag of zondag sta ik rond lunchtijd op, ga naar beneden in mijn pyjama en ontbijt met een schamper boterhammetje hagelslag terwijl ik met mijn vrije hand door 9gag heen scroll.  Dan blijf ik verder scrollen, ookal ben ik klaar met eten. Ik verhuis dan naar de bank, nog steeds in mijn pyjama. Inmiddels ben ik op facebook aan het scrollen totdat ik wordt gedwongen naar boven te gaan en te douchen.

Als ik inmiddels fris aangekleed weer beneden ben ga ik weer naar de Ipad toe. Inmiddels is het tijd om youtube te checken.
 Als ik alle nieuwe filmpjes heb bekeken ga ik naar netflix en breng de rest van de dag door naar serie's als Sherlock te kijken en 1 of 2 films. Voordat ik het weet is het tijd om avond te eten.

Ik ben de ontkenningsfase al voorbij, ik weet al een paar maanden lang dat ik serieus verslaafd ben. Maar ik heb er nooit zin in gehad om er iets aan te veranderen. Maar om een of andere reden is dat vorig weekend veranderd. Het is niet alsof niemand merkt dat ik verslaafd ben. Als ik niet aan een scherm vastgeplakt zit wordt er verscheidene keren gevraagd of ik er iets aan wil doen. En dat hebben we dus eindelijk gedaan, op een zaterdagavond/nacht hebben ik en mijn broer samen een contract opgesteld.

Ik mag een hele week 1 uur per dag op de computer. Ik mag met geen enkele vinger de Ipad aanraken. Het is niet erg als ik een paar minuutjes over de tijd ga, wat nu al is gebeurd. Maar als ik wordt betrapt terwijl ik achter de Ipad zit worden er serieuze maatregelen genomen: ik moet dan 2 weken lang de keuken doen.
Ik zie dit nu nog als een interessant experiment om er achter te komen wat ik met al die vrije tijd ga doen.

Toen ik dit op school vertelde werd ik tot gek verklaard.
"1 uur per dag? Ireeeeeneeeeee ik praat niet meer met jou je bent echt gek."
ik: "Ik vind het eigenlijk wel interessant hoor, ik zie het als een soort experi-"
"IRENE JE BENT GEK."

Maar Alegria zal zeker niet lijden onder dit experiment, ik heb nu veel meer tijd om over nieuwe ideeën na te denken en ik heb ontelbaar veel nieuwe ideeën en inspiratie opgekregen door minder achter een scherm te zitten.

Zodra deze week voorbij is zal ik weer beginnen met schrijven, een idee voor een verhaal is in mijn hoofd eindelijk uitgebroed. Deze keer mag ik niet stoppen met schrijven omdat ik te onzeker wordt. Ook zullen jullie veel meer filmpjes te zien krijgen, wees bereid.

Ik ben al 10 minuten over de tijd heen, dus ik moet nu eigenlijk meteen gaan.

See you later :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...