1 okt. 2013

Op mijn leesstapel.

Lezen vind ik persoonlijk eigenlijk best wel heel leuk om te doen. Ik lees het allerliefst fantasie en sciencefiction maar een meidenboek lees ik op zijn tijd ook wel. Op mijn vensterbank heb ik altijd een to-read stapel staan met allerlei boeken die ik nog wil lezen. Meestal komen deze boeken uit mijn eigen boekenkast of de boekenkast die beneden in de kamer staat maar ik leen ook regelmatig boeken van de bibliotheek. Je zult trouwens zien dat het grootste gedeelte van de boeken die ik lees Engels zijn: allereerst omdat ik het mooier vind een boek te lezen in de originele taal waarin het geschreven is. Als tweede voel ik me dan ontzettend slim :) Oja, ik doe TTO en daarom word ik er alleen maar beter van als ik op zijn tijd ook iets Engels' lees. Hier dus mijn leesstapeltje.
Zo ziet mijn leesstapel eruit, het zijn allemaal redelijk dikke boeken (behalve die bovenste dan) en zes van de zeven boeken zijn Engels. De meeste boeken die op mijn leesstapeltje liggen zijn fantasieboeken maar er zit ook één meiden/eng boek bij.


Het eerste boek dat op mijn leesstapel ligt/staat is het boek Sirene van Angie Sage. Dit is het vijfde deel van de Septimus Heap serie van Angie Sage. Ik vind al deze boeken echt geweldig en ben momenteel bezig om alle boeken weer opnieuw te lezen (dit doe ik omdat ik voor mijn verjaardag in maart het zesde boek cadeau heb gekregen, ik wist toen niet meer hoe de rest van de boeken gingen dus vandaar). Nu ik dit schrijf ben ik dit boek eigenlijk al aan het lezen maarja, daar gaat het niet om =). Ik kan nu al zeggen dat deze boeken ontzettende aanraders zijn, als je net als ik fan bent van Harry Potter is dit erg leuk. De vormgeving en de tekeningen van de boeken zijn prachtig, ook zijn de personages erg leuk en origineel (like, half rat half mens). Ik zal even een samenvatting van dit boek geven, let op, de samenvatting kan spoilers bevatten over de vorige boeken in deze serie, wil je deze niet weten dan raad ik je aan niet door te lezen.

Als Septimus samen met Brandneus op reis gaat om Jenna, Snorri en Nicko bij het huis Foryx op te halen raakt Brandneus ernstig gewond. Ze storten neer op de geheimzinnige Sirene eilanden.
Dit boek kennen jullie denk ik wel, het is het tweede deel van de Narnia serie. Het is trouwens echt het tweede deel, het eerste deel heet The Magicians Nephew en dat boek ben ik momenteel aan het lezen voor school, het eerste boek legt wat meer uit over Narnia maar is niet verfilmd. Dit boek, het tweede deel is wel verfilmd. The Lion, the Witch and the Wardrobe is een boek uit een Narnia bundel/box die ik thuis heb. Al deze boeken lees ik in het Engels en het zijn de iets verouderde versies. Deze boeken zijn geschreven door C.S. Lewis en behalve dat ze soms iets traag en langdradig geschreven zijn, raad  ik ze zeker aan. Hieronder een samenvatting, let op, de samenvatting kan spoilers bevatten over de vorige boeken in deze serie, wil je deze niet weten dan raad ik je aan niet door te lezen.

Als Lucy, Edmund, Susan en (hoe heet die andere gozer ook alweer? Peter?) via een magische kledingkast in het fantasieland Narnia terechtkomen storten ze zich in een geweldig avontuur. Ze moeten proberen Narnia van de gruwelijke ijskoningin te redden maar dat gaat niet zonder verraad en tranen.
Dit boek stond op mijn leeslijst voor Engels, het is een boek van mijn vader dus ik heb het idee dat het een supermoeilijk boek is maar dat weet ik natuurlijk niet omdat ik het nog niet gelezen heb. Eigenlijk heb ik stiekem dit boek er maar gewoon random opgelegd omdat het op die leeslijst staat, ik ben niet zeker of ik het ga lezen. Dit boek gaat trouwens over het eeuwige leven en allerlei alchemistische dingen.
Jaaaay! Ik heb ook Pretty Little Liars op mijn leesstapel liggen. Van een vriendin van mij mocht ik dit boek lezen en ik lees het wederom weer in het Engels. Ik kijk de serie Pretty Little Liars supergraag en Irene is altijd heel erg positief over de boeken dus het werd echt tijd dat ik deze boekenserie van Sara Shepard ging lezen. Let op, de samenvatting kan spoilers bevatten over de vorige boeken in deze serie, wil je deze niet weten dan raad ik je aan niet door te lezen.

Er is een jaar verstreken sinds it-girl Alison DiLaurentis is verdwenen. Haar lichaam en moordenaar zijn nog niet gevonden en niemand weet waar ze is. De vier beste vriendinnen van Alison, Emily, Aria, Hanna en Spencer zijn uit elkaar gegroeid en hebben hun eigen problemen. Maar dan gebeurt er iets waardoor ze in een vreselijk avontuur terechtkomen. Is Alison wel dood?
Waarschijnlijk zeggen de titels van deze boeken je op het eerste gezicht niets, maar als ik dan de drie woorden 'the Golden Compass' noem gaat er volgens mij wel ergens een belletje rinkelen. Deze serie wil ik ook heel graag in het Engels lezen, ik vind Engels gewoon een veel mooiere taal. Deze boeken zijn geschreven door Philip Pullman en ik kan geen goede samenvatting geven van het boek omdat ik niet precies weet waar het over gaat.
Dit was mijn leesstapel, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en ik weet al wat ik ga doen als ik vannacht in mijn bed lig, niet twitteren, maar lezen. Welke boeken lees jij op het moment? En welke boeken wil jij graag lezen? xMarije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...