6 okt. 2013

Music @ the moment

Foto van: tumblr
Jep, het is weer tijd voor een Music @ the moment. Ik ben laatst weer een paar leuke liedjes tegengekomen die ik wel eens opnieuw luister. Here we go.

1. Kodaline - All I Want
Ik kende dit liedje en Kodaline al langer, maar nu ben ik echt naar meer van hun liedjes gaan luisteren. Deze is hun bekendste, en heeft ook een mooie video, waar laatst trouwens een tweede deel is van gekomen.


2. Subway Club - Twenty Reasons
Ik heb deze band ontdekt door een reactie op een clip van Two Door Cinema Club die ook veel reacties kreeg dat ze best wel goed waren. Dus daarom ging ik kijken wat voor liedjes ze hadden, daar heb ik absoluut geen spijt van. Ze zijn nog pas begonnen dus ik ben best wel trots dat ik ze nu al ken (#hipster). 


3. Bastille ft. Ella - No Angels
Ik ben een tijdje geleden er achter gekomen dat Bastille kapot goed is in het maken van covers. Ze mixen vaak verschillende liedjes bij elkaar. Zo hebben ze We Can't Stop (Ja, dat is die van Miley Cyrus) en Locked Out of Heaven veranderd naar een liedje dat zo op hun eigen album zou kunnen staan. Deze is een mix van No Scrubs van TLC en Angels van the XX. Ik heb deze eigenlijk random uitgekozen, maar ook omdat het gister steeds in mijn hoofd zat.

4. We Can't Stop - Bastille
Ik moest deze er ook even bij doen, ze hebben dit zó goed gedaan. Zoals ik al eerder vertelde mixen ze vaak verschillende liedjes bij elkaar bij hun covers. Ten eerste is het intro van het liedje Lose Yourself van Eminem, waar ze waarschijnlijk mee bedoelen dat de oude Miley zichzelf heeft verloren. Ten tweede hebben ze "Only god can judge us" veranderd naar "Only dad can judge us". Ten derde hebben ze een fragment van een liedje van Billy Ray Cyrus (Miley's vader) er tussen gedaan ("Don't break his heart, his achy breaky heart"). En sommige mensen zeggen dat één stukje van de Lion King is, maar dat weet ik niet zeker.

5. Of the Night - BastilleSorry, weer een cover van Bastille. Ik vind bij deze vooral de clip mooi. Dit is een cover van zo'n typisch disco liedje uit de jaren 90.

6. Jabba the Hutt - Schmoyoho
Schmoyoho (of the Gregory Brothers) is een groep die  liedjes maakt van dingen die viral zijn gegaan op youtube en ook zelf liedjes maakt. Dit hebben ze met verschillende dingen gedaan, maar laatst ook een liedje over de hond van Pewdiepie. Damn, dit blijft echt in je hoofd zitten.


Dit was alles, sorry dat er zoveel Bastille bij zit, ik ben nu een beetje fangirl-achtig over ze. Ik had er eigenlijk ook meer liedjes van Kodaline bij gedaan, maar als je All I Want leuk vind moet je zeker andere liedjes van hen opzoeken.

Xx Irene


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...