24 okt. 2013

DIY: Kartonnen Moodboard

 Wooohoooo! Het is weer tijd voor een DIY. Uit alle antwoorden die ik tot nu toe van de enquête heb gekregen begrijp ik dat jullie DIY's erg leuk vinden, vandaar dat ik er nu meteen eentje doe. Laatst hadden mijn moeder en ik een groot pakketje via de post binnen gekregen en daarom hadden we erg veel karton. Dagenlang dacht ik na... hmmm.... wat kan ik DIY'en van dat stuk karton? En toen had ik het, een moodboard. Druk op meer lezen om de hele DIY te zien. De benodigdheden:

 • Twee grote stukken karton.
 • Verf in kleuren naar keuze.
 • (Gekleurd) papier.
 • Punaises of andere spijkertjes.
 • Lijm en een schaar.
 • Tijdschriften.
 • Versiersels naar keuze.

 Je begint de DIY door te beslissen welk gedeelte van de stukken karton je gaat gebruiken als lijst en welke als het echte moodboard. Ik had twee even grote stukken karton dus voor mij was het maken van de lijst erg makkelijk. Je pakt het stuk karton dat je gebruikt als moodboard en je legt het op het stuk karton dat je gebruikt als lijst. Dan beslis je hoe breed je de lijst wilt. Je maakt een kleine aantekening waar je precies moet gaan knippen. Dan plak je je uitgeknipte karton strook op het andere stuk karton dat je als moodboard wilt gebruiken en tadaaa je hebt een lijst.

Dan begin je met het schilderen van je lijst, ik koos voor een grijze kleur die op de foto heel erg blauw lijkt. Je schildert gewoon de lijst, let op dat je wel kranten onder je lijst legt, anders bestaat de kans dat je over je bureau/vloer schildert. Het maakt niet uit als je op je moodboard schildert, daar plak je toch iets over heen.
 Je wacht tot de lijst droog is.
 Dan plak je witte velletjes papier over het zichtbare gedeelte van je moodboard heen. Dit zorgt ervoor dat je de lelijke, bruine kleur van het karton niet meer ziet. Het maakt niet uit als je de lijntjes van het papier nog goed zitten, uiteindelijk zullen er toch allerlei knipsels overheen worden geplakt.
 Dan kun je los gaan, begin met scheuren uit tijdschriften en printen van websites. Ik besloot een random moodboard te maken maar je kan het natuurlijk over van alles maken wat je wilt. Het is leuk om er ook wat versierseltjes op te plakken, denk bijvoorbeeld aan stukken cadeaupapier die je nog hebt liggen, of strassteentjes en veertjes. Ga los!
 Ik besloot mijn knipsels op te prikken met van deze kleine spijkertjes, deze zijn te koop bij winkels als de Xenos en de Pipoos. Nu kan ik de knipsels er gemakkelijk weer af halen als ik er iets nieuws op wil plakken.
En dan is je moodboard klaar! Zoals je ziet ben ik nog lang niet klaar, ik denk dan ook dat je moodboard door de tijd heen moet worden gevuld. Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vinden, als jezelf een moodboard maakt, zou je dan een fotootje naar mij willen sturen? Wat vind jij van deze DIY? xMarije


4 opmerkingen:

 1. Zoiets heb ik ook wel eens gemaakt is leuk hè! En aan t einde kun je er ook nog plakplastic over doen!

  Liefs Linda www.creasnuf.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! Leuk om te maken he!

  BeantwoordenVerwijderen

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...