7 sep. 2013

Je eigen handschrift als lettertype, hoe doe je dat?


Een tijdje geleden legde ik uit wat je moet doen om een lettertype te downloaden. Nou is het natuurlijk erg leuk als je allerlei verschillende lettertypes op je computer hebt, maar wat dacht je van je eigen handschrift als lettertype? Onmogelijk? Don´t think so. Vandaag heb ik weer een ontzettende geeky tutorial voor jullie, namelijk hoe je je eigen handschrift als lettertype op de computer krijgt. Hier heb je een scanner en een printer voor nodig, heb je die niet dan kun je deze tutorial helaas niet doen.Allereerst ga je naar de website MyScriptFont. Op deze website kun je je handschrift naar een lettertype omtoveren.
Op de pagina zie je dit staan, dit is stap 1 van het stappenplan en de tutorial. Je drukt hier op het woordje Template. Als je daarop drukt opent zich een pagina met allerlei vakjes met lettertjes, dit is onze 'handleiding'.
Deze template print je uit. Dit doe je door met je muis naar linksonder op de pagina te gaan. Daar verschijnt een blauw kolommetje. Je drukt daar op het meest rechtse icoon, het print-icoon. Je hoeft de template maar een keer uit te printen.
Als je de template eenmaal hebt uitgeprint kun je beginnen met het invullen van de hokjes. In elk hokje schrijf je de letter/ het cijfer dat daarin aangegeven staat. Zorg wel dat je netjes binnen de lijntjes blijft, ook is het het beste om dit met een goede, zwarte stift te doen! Doe je dit niet, dan komen je letters niet goed op de computer. Je hoeft natuurlijk niet persee je eigen handschrift te gebruiken, je kunt ook los gaan met de meest sierlijke, mooie, grappige en leukste lettertypes die je met de hand kunt maken.

Klaar met schrijven? Scan je template met je scanner, ik kan niet precies uitleggen hoe dit moet aangezien iedereen een andere scanner heeft. Zorg er in ieder geval voor dat je het bestand als een foto op je computer hebt staan.
Nu ga je weer naar de site van MyScriptFont. Daar zie je als stap 2 dit staan. Je drukt op Bestand Kiezen en selecteert de scan van je template. Je geeft je font een naam en bij het laatste vakje hoef je niets te doen.
Dan krijg je dit. Als je alles hebt ingevuld druk je op Send File.
Er word een nieuw tabblad geopend waar dit in staat. Bij result zie je staan hoe jouw handschrift als lettertype eruit zou zien, zoals je ziet is bij mij alles goed gelukt. Nu druk je op >> ......ttf (bij de puntjes staat de naam van jouw lettertype. Je lettertype staat nu bij downloads en hoeft alleen nog maar geïnstalleerd te worden. Dit doe je door het lettertype te laten weergeven in map en met linkermuisknop op Installeer te drukken. Meer informatie hierover vind je hier.


2 opmerkingen:

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...