23 sep. 2013

DIY: "Knothouder"

 Er is een nieuwe hype op het gebied van haaraccessoires, de 'knothouder' ook wel Bun Holder genoemd. Dit is een soort band met ijzerdraad erin die je om je knot heen doet, zo krijg je een superschattig effect. Helaas kosten deze bun holders bij de Claire's algauw €8,-, daar kun je 8 bueno's in de schoolkantine van kopen, of vier Essence lipglossjes. Dit weerhield mij er dan ook van om een bun holder te kopen. Op een avond (vandaar dat de foto's van wat mindere kwaliteit zijn) besloot ik creatief te zijn en maakte ik een DIY.Benodigdheden voor 1 bun holder.
  • Een stuk stof in kleur/patroon naar keuze.
  • Een lijmpistool.
  • Een schaar.
  • Een stuk ijzerdraad.
  • Zo'n tang waarmee je ijzerdraad kunt knippen.
Knip een stuk stof, ik heb dit eigenlijk een beetje op gevoel gedaan. Het gaat erom hoe lang en dik je je bun holder wilt. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het stuk dat ik eerst had bijna door de helft heb geknipt. De lengte was wel meteen goed. Ik ga trouwens voor een effen blauwe stof omdat ik over het algemeen heel veel blauw draag ^^.

 Dan knip je een stuk ijzerdraad met dezelfde lengte (of is dat de breedte) als het stuk stof. Dit kun je het best knippen met zo'n ijzerdraad knip tang.
 Nu vouw je de stof doormidden met het stuk ijzerdraad erin. Met het lijmpistool lijm je de twee helften aan elkaar.
Dit is hoe je de uiteindes dichtplakt. Zorg er wel voor dat je het uiteinde van het ijzerdraad om de stof heen slaat zodat de ijzerdraad niet gaat schuiven.
 Als je dit hebt gedaan heb je je bun holder!
 En zo staat dat dan. Ik ben in ieder geval heel erg blij met het resultaat en het is ook super simpel om te maken. Maak jij deze bun holder ook? Ik zou het resultaat heel graag zien! Stuur dan bijvoorbeeld een foto naar mijn Twitter of mijn Instagram of plaats een reactie! Ga jij deze bun holder ook maken? En wat vind je van deze DIY? xMarije

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...