25 aug. 2013

What I Love About London

Als je Alegria al wat langer volgt dan weet je misschien dat ik in de krokusvakantie en tijdens Pinksteren in Londen ben geweest. Als je mij op de social media volgt weet je misschien dat ik momenteel weer in Londen verblijf. Ik kan best voorstellen dat dit soms redelijk raar overkomt, like... 3 keer in een jaar naar Londen? Whutt? Daarom besloot ik een lijstje te maken met waarom Londen zo leuk, mooi, geweldig en fijn is. Stiekem deel ik ook mijn Londen geheimpjes met dingen die je echt moet doen als je daar bent.- Covent Garden, dit is een groot gebouw met allemaal kleine (vintage) winkeltjes. Ook staan er overal marktkraampjes en er zijn altijd mensen. Het wemelt er van de straatartiesten die de meest rare dingen doen. Ook is het vaak een plek voor grote acties... zo zagen wij een keer een heus zwembad met schoonzwemsters op straat staan.

- Het gevoel van thuiskomst als je er komt. Londen vind ik een lieve stad, telkens als ik er kom voel ik me thuis en daarom is het ook zeker zo'n stad waar ik later zou willen wonen.

- Oxford Street, do I need to say more? Oxford Street is de grote winkelstraat van Londen. Je vind er onderandere een Forever21, een Primark, een Gap, een Pull and Bear en een Zara... maar ook nog veel meer andere dingetjes.

- Corners, dit zijn toetjes die je onder andere bij de Wallmart en de Tesco kunt kopen. Het bestaat uit een bakje met yoghurt en een bakje met topping naar keuze. Je doet de topping in de yoghurt en roert. Dan heb je het meest heerlijke toetje eveerrr. Mijn favoriet is de corner met vanille en chocolade balletjes.
- Driehoek Sandwiches. Deze kant en klare boterhammetjes kun je bij bijna elke supermarkt en take-away krijgen. Ik neem bijna altijd degene met zalm en roomkaas en ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze driehoek sandwiches kun je vinden in een driehoek verpakking bij onder andere M&S, de EAT. en de gewone supermarktjes.

- De straatartiesten. Ik zei net al dat onder andere bij Covent Garden ontzettend veel straatartiesten zijn. Maar verspreid over heel Londen vind je ze wel. Mensen met een onzichtbaar hoofd, verkleed als weerwolf of zwevende personen. Je vind ze er allemaal.

- De straatmuzikanten. Wat je er nog meer vind zijn straatmuzikanten. In de (oudere) metrostations vind je van die gezellige tunnels waar bijna altijd iemand een liedje speelt. Ook als je in de richting van de Londen Bridge loopt vind je in tunneltjes ontzettend veel straatmuzikanten. Dit geeft zo'n ontzettend leuk sfeertje.

- Borough Market. Dit is een marktje waar je allemaal vers eten kunt krijgen. Je kunt het vinden op Borough High Street en het is er supergezellig. Wel is al het eten er redelijk prijzen dus een maaltijd scoren zou ik niet doen. Wel is het heerlijk om een stuk vers brood met wat roomkaas te kopen. Een heerlijk verse lunch.
- De kleine takeaway zaakjes. Je vind er zo ontzettend veel in Londen. Hier koop je wat eten (zoals een driehoek sandwich) en je gaat er lekker zitten. Het is gewoon een snelle, goedkope hap. Mijn favoriete takeaway zaak is sowieso EAT. deze zaak vind je overal in Londen en je kunt er allerlei lekkere sandwiches, tosti's, soepjes en salades krijgen. Het lekkerst vind ik de bessen smoothie.

- De Pub's. Nou ga ik absoluut niet naar Pub's, maar het is toch heel sfeervol om allerlei zakenmannetjes te zien zitten in van die ouderwetse barretjes. Ook hoor je altijd wel gelach, muziek en het klinken van bierglazen.

- De musicals. Je legt er heel wat geld voor neer maar dan heb je ook wel de perfecte avond uit. In Londen heb je op Dury Lane (ja, daar woont de mosselman) ontzettend veel theatertjes waar de mooiste musicals worden gespeeld. Voorbeelden van ontzettend leuke musicals waar je heen kunt gaan zijn Shrek (echt een familievoorstelling), the Phantom of the Opera (voor als je van spanning houd, wel voor als je familie al wat oudere zussen of broers hebt), Sjakie en de Chocoladefabriek (daar ga ik deze keer heen, iedereen zegt dat hij wel wat serieuzer is dan de film), the Lion King (een familievoorstelling) of Mama Mia (je kent hem wel). Denk er wel aan dat alle musicals Engels zijn, het is dus niet zo leuk als je niet zo goed Engels kunt.

- De koffietentjes. Waarschijnlijk ken je Starbucks wel. Dit soort zaakjes vind je overal in Londen. Je haalt er je koffie en een muffin of koekje en je gaat even zitten. Starbucks is helaas wel erg prijzig, de Pod is een goed alternatief. (De cappucino's daar zijn heerlijk, en groot).
- De HUGE Primark's. De Forever21 op Oxford Street is heel groot en de Primark doet lekker mee. Wel is de Primark op Oxford Street meestal ontzettend druk, hou daar rekening mee.

- De bootjes op de Thames. Het is heerlijk om met een takeaway sandwich aan de Thames te zitten om bootjes te kijken.

- De Big Ben en de Londen Eye. Beide zijn natuurlijk echte Londen Sightseeing plekken. Nou zijn ze hartstikke dicht bij elkaar en dus gemakkelijk te combineren. Als je naar de Londen Eye gaat raad ik je aan om vooraf op het internet te boeken. Hier kun je ook combinaties vinden met Madame Tussauds, het Dolifnarium of een boottocht over de Thames waardoor je goedkoper uit bent.

- Het feit dat mijn vader er woont (mijn ouders zijn niet gescheiden) wat dus betekent dat ik hem weer zie als ik in Londen ben. (Ik zie mijn vader trouwens alleen in de weekends wat soms best lastig is (ouderavonden, proefwerken).

- De metro's die alles met elkaar verbinden waardoor je in een kwartiertje in het centrum bent.

- De bekende mensen die je wel eens tegen komt (ik zat bij Olcay Gulsen in het vliegtuig).

- Het feit dat Londen amazing is.

xMarije


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...