31 aug. 2013

Tag: Firsts

Vandaag doe ik weer eens een tag ^^. Het was al een best een lange tijd geleden dat ik voor het laatst een tag deed en daarom vond ik het weer tijd. Deze tag heet officieel My First Time maar omdat ik die naam ergens een beetje misleidend vind gebruik ik de naam Firsts, die Teske heeft bedacht. Deze tag gaat over al je 'eerste keren'. Let's get started!Omg deze baby is adorbs.
Mijn eerste woord.
Mijn eerste woordje was mama, ik weet het... absoluut niet speciaal enzo. Het eerste woordje van mijn broer was trouwens aardappel.

Mijn eerste beste vriendin.
Ik heb best wel veel beste vriendinnen versleten naarmate de jaren versleten, eigenlijk hebben zij mij versleten (het kwam van hun kantt :o). Maar mijn allereerste beste vriendin was Merle, wij zijn even oud en een paar dagen na elkaar jarig. Toen wij besties waren woonde ik nog in Schotland en we zijn beste vriendinnen gebleven tot ik naar Nederland verhuisde, zei woont nu ook in Nederland en we zien elkaar 1 à 2 keer per jaar.

Mijn eerste huisdier.
Toen ik drie was namen we met de familie een hamster die we Legolas noemde (van Lord of the Rings). Het was een goudhamster en hij leefde twee jaar, wat best wel lang is voor een hamster. Legolas was echt een supercoole hamster, zo heeft hij een kleuter die ik niet zo aardig vond in de vinger gebeten (badass hamster). Na Legolas' dood namen we in Nederland een nieuwe hamster; Frodo. Frodo had een ziekte en hij poepte zijn eigen organen uit, hij overleed na twee weken (het was tragisch, we konden er niets aan doen). Na Frodo namen we nog een hamster; Diddl (van de Diddl plaatjes). Diddl heeft twee jaar geleefd en na Diddl kwam Confetti, die hebben we nu nog steeds.

Mijn eerste angst.
Ik was vroeger (en nu nog steeds een beetje) bang in het donker. Ik zag altijd de meest enge dingen daar en daarom vond ik het altijd heel naar om te gaan slapen. Nu is dat al veel minder zo. Ook ging ik een keertje kanoën met mijn familie op de Ardesh in Frankrijk. Daar sloeg de kano waar ik in zat om waardoor ik een halve minuut vast zat onder de kano (Ik was zeven en had net mijn A diploma, ik was laat met zwemdiploma's halen). Na die halve minuut trok mijn vader me eronder uit en werd ik gered door een mannelijke nudist die aan de kade stond. Daarom heb ik nu nog steeds een beetje een angst voor watervoertuigen (en voor mannelijke nudisten). Niet zozeer omdat ik op het water zit, maar omdat ik bang ben dat het omslaat.

De eerste persoon die je vandaag een berichtje hebt gestuurd.
Ik heb twee berichtjes gestuurd: de eerste aan Iris (een goede vriendin van mij) of ze vandaag nou kan afspreken. De tweede aan Kiki (een andere goede vriendin van mij), een snapchatje waarin ik vraag of het goed met haar gaat.

Mijn eerste auto.
Ik ben 13 en heb dus nog geen rijbewijs. Maar ik wil een Volkswagen busje.
Mijn eerste mobiel.
In groep zeven kreeg ik de oude mobiel van mijn oudste broer. Het was een knalrood Samsung klapmobieltje waar je mee kon bellen en smsen (geen fotocamera, geen bluetooth, wel Snake). Ik had die een jaar maar daarna werd hij per ongeluk mee gewassen in de wasmachine. Toen kreeg ik mijn eerste, echte, eigen mobieltje. Dit was een Nokia C1. Gewoon zo'n standaard Nokia met een mooie fotocamera. Je kon er mee bellen en smsen. Nu heb ik een Samsung Galaxy S3 mini.

Mijn eerste date.
Ik ben nog nooit op een date geweest. *loner*.

Mijn eerste vriendje.
In de kleuters had ik een vriendje maar omdat ik dat niet serieus kan noemen zal ik zeggen dat mijn eerste vriendje dit jaar was. Het duurde 1 maand en 1 week. Daarna maakte ik het uit omdat het een beetje zo'n Whatsapp relatie was, op Whatsapp superveel praten maar in het echt bijna nooit.
Mijn eerste liefde.
Tja, de eerste keer dat ik echt verliefd was zal ik zeggen dit jaar op mijn vriendje. Ik vind leuk vinden iets anders dan verliefd zijn.

Mijn eerste YouTube Video/Blogpost.
Ik had ooit een site genaamd Marije. Toen ik dit schreef zat ik in groep 7 dus ik was 10/11 jaar oud. De website ging over knutselen en ook maakte ik gamevideo's met Iris. Mijn eerste post op Alegria ging over Stamps.

Mijn eerste grote uitgave.
Mijn Ipod Touch. Deze heeft 64 gigabyte en een dubbele camera en was rond de 300 euro.
Mijn eerste baantje.
Vorig jaar ging ik op de vijf mei markt schminken. Toen werd ik aangesproken door een vrouw of ik op het feestje van haar dochter wou schminken. Ik verdiende €22,50 voor een uurtje schminken en ik kreeg nog een glaasje appelsap ook! Nu ben ik op zoek naar oppasadresjes.

Mijn eerste keer het land uit.
Zoals jullie lazen ben ik geboren in Schotland. Om dan naar mijn oma en opa te gaan moest ik met de boot of het vliegtuig naar Nederland, ik ben dus als baby en peuter ontzettend vaak van Nederland naar Schotland gegaan en weer terug.

Welke eerste keer kan jij je nog goed herinneren? xMarije

2 opmerkingen:

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...