17 aug. 2013

Mijn ervaring met Thaise gezichtmassage

Foto van www.thai-yoga.nl
Massage? Dat is iets voor oude mannetjes met rimpelige ruggetjes. Dat is wat ik had gezegd als iemand mij drie weken geleden vroeg of ik een massage wou. Maar toen ik in Chiang Rai in het hotel te horen kreeg dat wij met ons gezien vier massages inclusief hadden ging er een lampje branden. Nou wou ik absoluut niet zo'n kneedmassage waar mensen op je gaan lopen en zitten. Maar na een beetje research zag ik het woordje 'Thai Face Massage'. Een beetje angstig vroeg ik aan die mevrouw wat dat nou inhield. Zij vertelde dat je dan allerlei crèmepjes, maskertjes en sponsjes op je gezicht krijgt en dat het heel mild is. Ik vond het wel interessant en daarom waagde ik een kans en ging ik op Thaise gezichtsmassage, met een voorwaarde; ik wilde mijn kleren gewoon aanhouden.

De dag dat ik op massage ging regende het heel erg hard. Dus ik ging samen met mijn moeder (die ging ook zo'n gezichtsmassage doen want ik durfde niet alleen) op slippertjes naar de spa van het hotel. Ik ben op de weg naar de spa toe drie keer uitgegleden over regenplassen en gladde vloeren omdat mijn slippertjes van de Blokker toch niet zoveel grip hebben ^^. Uiteindelijk kwam ik gelukkig ongedeerd bij de spa aan. Daar werden wij ontvangen met wat gemberthee (die was verrassend lekker) en een koud handdoekje. Na een kwartiertje gewacht te hebben (we waren iets vroeg) mochten we naar de massagekamer. Eerst werd ik geleid naar een omkleedruimte waar een paar slippers en een badjas klaarlagen. Ik deed de badjas over mijn ondergoed aan en verruilde mijn Blokker slippertjes voor de zachte slippers van de spa. Toen moest je een gong luiden en kwam de masseuse aanlopen.
Foto van nl.123rf.com
Allereerst moest ik op de massagebank gaan liggen. Dat is een soort van hard matras met handdoeken eroverheen. Dat matras ligt echt harder dan je denkt, het is niet dat je er inzakt. Daarna werd er een soort rond kussen onder mijn knieholtes gelegd wat heel erg comfortabel lag. Ook werd mijn lichaam bedekt met handdoeken waardoor alleen mijn voeten en mijn gezicht/schouders nog boven de handdoeken uitkwamen.

Ik kan jullie niet precies vertellen wat de masseuse allemaal op mijn gezicht heeft gesmeerd aangezien je tijdens een (gezichts)massage je ogen dicht hebt. Maar denk je maar geen rare dingen in. Er worden heel veel crèmepjes op je gezicht gesmeerd en die worden er dan weer afgespoeld met een zachte, warme spons met water. Ik kan je vertellen dat het fijn voelt, verrassend fijn. Die warme spons is echt heel erg zacht en al die crèmepjes voelen heerlijk luxe aan op je huid. Soms dan masseert ze ook je hoofdhuid en schouders. Nadat mijn gezicht een half uurtje was ingesmeerd met allerlei crèmepjes, oogpads, scrubs en de meest uiteenlopende dingen kreeg ik volgens mij een maskertje op mijn gezicht. Daarna werd ik 15 minuutjes alleen gelaten. Die 15 minuutjes gingen best snel maar omdat je zo lekker ligt moet je wel een beetje uitkijken dat je niet in slaap valt (wat zou dat beschamend zijn zeg... ). Na die 15 minuutjes werden er weer allerlei crèmes en sponsjes op mijn gezicht gesmeerd en toen was het klaar. De masseuse had mijn haar nog mooi ingevlochten en ik kreeg nog een kopje gemberthee. Daarna kleedde ik me weer om en ik ging terug naar de hotelkamer.

Ik denk dat ik het wel fijn vond. Het is best vreemd als iemand de hele tijd aan je gezicht zit, zeker voor zo'n preuts meisje als ik. Toch vond ik het wel wat hebben, telkens die crèmes, sponzen en scrubs. Na afloop was mijn gezicht best vet vanwege een speciale olie maar toen ik die er afwaste was mijn gezicht heerlijk zacht. Ook rook ik lekker naar kamille en gember. Dus ja, eigenlijk was ik wel blij met de gezichtsmassage. Als jullie een keer op vakantie in Thailand zijn (of ergens in een spa Thaise gezichtsmassage ziet staan) zou ik je aanraden om het te doen, doe eens gek!

xMarije

2 opmerkingen:

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...