3 aug. 2013

Hoe krijg ik gratis producten voor Alegria?

Dit is zo'n vraag die best wel vaak gesteld wordt. Sinds ik een pakketje van Skinpharma ontving vragen mensen mij regelmatig hoe ik gratis producten krijg om te testen en reviewen. Dit is zo'n vraag waar ik altijd een beetje over twijfel, moet ik hem beantwoorden of niet. Allereerst wil ik zeggen dat bloggen absoluut niet gaat om het krijgen van gratis producten. Ik vind ook niet dat dit een motivatie moet zijn om te beginnen met bloggen. Maar omdat ik begrijp dat je niet veel geld wilt uitgeven aan het kopen van producten om te reviewen voor je site besloot ik om hier een algemeen antwoord te geven.Ik zei al dat ik niet vind dat bloggen moet gaan om het krijgen van gratis producten. Ik vind dat bloggen iets is wat je doet omdat je het leuk vind, niet omdat je gratis producten krijgt of kunt krijgen. Natuurlijk is dit een leuk extraatje maar vertrouw me, als je gaat bloggen omdat je gratis producten wilt krijgen dan word je blog niet succesvol, echt waar.

Mailen
Dit is een van de beste manieren voor het krijgen van gratis producten. Bijna iedere webshop heeft wel een contactformulier waarin je naar de klantenservice kunt mailen. Wat ik dan doe is hierin vragen of ik misschien wat producten van het bedrijf of de webshop zou mogen reviewen. Wat hierin belangrijk is is dat je beleefd blijft. Je vraag een bedrijf/webshop of ze misschien gratis producten naar jou zouden willen sturen, dit is best een grote vraag en als je niet beleefd blijft is de kans heel erg groot dat je het wel kunt vergeten. En verwacht ook niet dat ieder bedrijf ja zegt. Ik heb best vaak gehoord dat er al veel samenwerkingen met bloggers lopen en dat ze daarom niet nog een samenwerking willen aangaan. Of ze vinden mij te jong, wat natuurlijk best logisch is bij een 13-jarige blogger. Of ze vinden dat ik nog niet genoeg bezoekers heb op mijn blog. Ik heb al best vaak een mailtje gestuurd en het is mij twee keer gelukt, dat zegt wel wat denk ik.

Winacties
Ik doe persoonlijk mee aan ontzettend veel winacties. Winacties van tijdschriften, websites en andere blogs. Heel vaak kun je hier leuke en kleine prijsjes mee winnen, dat kan dan weer oplopen tot een heel grote prijs. Vroeger was ik abonnee van de Tina en daar heb ik toen vijf prijzen mee gewonnen! En vergeet niet, niet geschoten is altijd mis.

Websites
Er zijn best veel websites te vinden op het internet die gratis spullen weggeven. Vaak zijn dit websites die alle giveaways, winacties en sampleacties van bedrijven op hun site zetten waardoor je een handig overzichtje krijgt van alle acties die momenteel lopen. Mijn favoriete websites zijn www.allesvoorniks.nl en www.gratisvoorvrouwen.nl door deze websites heb ik al heel veel dingetjes gekregen.

Hebben jullie al wel eens gratis producten gekregen voor jouw blog? xMarije

1 opmerking:

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...