11 mrt. 2013

How To: Bow bun

Je ziet ze zo ontzettend veel op tumblr en weheartit. The Bow bun, Lady Gaga begon er mee en het is nu echt een zware rage. Ik heb het bij een goede vriendin van mij uitgeprobeerd, zie hier hoe het moet!
Dit heb je nodig, een goede borstel/kam, een haarelastiekje en heel veel haarschuifjes. Haarschuifjes zijn heel belangrijk om het allemaal in model te houden. Hairspray is ook geen overbodige luxe. Ik zeg nu al: Ik heb heel dun haar en het meisje waarbij ik de bowbun maakte ook. Dik/stug haar is hier (h
eel) fijn.

Kam het haar van je slachtoffer. Zoals ik zei is dit haar heel dun (maar wel heel mooi hoor Minka :)) dus heb ik het ook getoupeerd, niet te veel zodat je eruit ziet als een zwerver... maar gewoon zodat je een beetje volume in je haar krijgt. Dus kammen maar.
Doe al de haren samen in een strakke knot. (Strak dus niet zoals op de foto). Hier moet je ook beslissen waar je de 'bowbun' wilt. Als je hem recht op je hoofd wilt dan raad ik je aan om de knot recht op je hoofd te doen. Hier ging de knot achteraan. 
Dit was lastig om te fotograferen. Maar je deelt in principe de knot in twee├źn. Zoals je ziet krijg je nu ook echt de bow-vorm. Als dit niet meteen lukt, schiet niet in de stress, oefening baart kunst!
De belangrijke laatste stap. Wikkel een pluk haar om het midden van de strik heen en zet vast met een een haarschuifje. Nu krijg je de echte strik. Zoals ik al zei is haarlak nu eigenlijk echt nodig, echt! Ik heb hier echt ontzettend veel haarschuifjes inzitten en hij viel er eigenlijk ook vrijwel meteen uit. Maar het is wel leuk! Kon je het niet helemaal volgen? Het plaatje hieronder legt het nog goed uit. En op youtube zijn veel tutorials te vinden.

Ga je de bow bun maken? Stuur een fotootje naar mijn twitter account @marijeverdonk of naar mijn instagram (marijeverdonk) ik ben benieuwd!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb jullie genomineerd voor de liebster award! :D
    http://www.druiventrosje.blogspot.nl/2013/03/liebster-award.html

    Ik had het ook al bij de reacties gezet bij jullie vorige artikel maar misschien zagen jullie dat niet :)

    BeantwoordenVerwijderen

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...