23 feb. 2013

Geweldig coole APP: cocoPPa

Heeii.

Ik ben laatst dankzij een vriendin van mij op een geweldig leuke app gestuiterd, cocoPPa. En vertrouw me, ik ben helemaal verliefd. Heb je dat wel eens, je hebt een leuk, schattig, geweldig, cool achtergrondje gevonden voor je iPhone/iPod, past ie niet mooi bij de kleurtjes van je apps (Ik weet hoe truttig dit klinkt). Hier is het dan: cocoPPa! Met deze app kun je gemakkelijk de icoontjes van je apps veranderen!
TADAA! Dit is wat ik met cocoPPa heb gemaakt. Je kan nu ook gemakkelijk zien wat het echt doet. Hier even een snelle handleiding.

1. Download cocoPPa. Je kunt het vinden in de App Store. Het is helaas alleen voor Apple maarja. Android heeft gratis Pou, wij hebben cocoPPa.

2. Ga op zoek naar leuke icoontjes.
Het is heel gemakkelijk om leuke icoontjes te vinden. Je zult er aardig wat vinden voor apps die je niet kent. Maar ook voor Instagram, YouTube, Facebook en Twitter heb je icoontjes. Je kunt gaan zoeken naar een icoontje voor een specifieke app, maar ook gewoon random door de lijstjes scrollen.

3. Leuk icoontje gevonden? Druk erop!
Je krijgt een schermpje met het icoontje, een 'like' button, een 'comment' button en er staat onder een button met 'set up link'. Druk op die knop.

4. Dan krijg je een lijstje met opties (App search, Phone Call, E-mail, Message, URL).
Druk hier op App Search. 

5. Zoek de App die je wilt! Je kunt hem zoeken door de naam van de app boven in te typen of door door de lijstjes met apps te scrollen. Je zult ook zien dat sommige apps er niet bij staan, dan is het jammer.

6. Druk op de app waarvan je het icoontje wilt veranderen. Dan krijg je een schermpje waarbij je de naam van de app kunt veranderen. Dan druk je op ok. 

7. Er word een schermpje geopend met Safari/Chrome. Nu komt de belangrijke stap. Dit plaatje legt het uit:

8. Nadat je hebt gedaan wat er op het plaatje hierboven staat, krijg je een nieuwe app op je scherm. Als je daarop drukt word de app waarvoor hij staat geopend. De officiele (lelijke) app staat nog op je ipod en moet daar gewoon blijven. Ik heb al mijn lelijke apps in een mapje gezet ergens ver weg op een andere pagina. Je kunt ze helaas niet verwijderen.

9. Na een tijdje stuit je op dit probleem, je wilt graag het icoontje van een app veranderen die al standaard op je apparaatje stond (denk aan muziek, iMessage en app store). Kijk dan hier.


Have fun met cocoPPa!

14 opmerkingen:

 1. Het is er niet voor android!!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even een vraagje, hoe heb je je iTunes en appstore veranderd? Dat lukte mij niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee, dit lukte mij eerst ook niet maar ik heb bij stap 9 een linkje gegeven naar een forum waar het wordt uitgelegd, druk maar op 'hier'.

   xxMarije

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan, meiden!

  Gr. Poppie van boxfullofbeauty.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey , wat leuk.

  maar stel je wilt hem niet meer hebben ?
  is die appes makkelijk te verwijderen als de gewone apps?
  of moet dat op een aparte manier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt het icoontje verwijderen en dan de app (die je als het goed is nog op je mobiel hebt staan) weer gebruiken.

   Verwijderen
  2. oke en klopt het dan dat je battery snel leeg gaat lopen :) of ? is dat onzin ??:P

   Verwijderen
  3. Dat is geen onzin :( ik had cocoppa ook en je mobiel gaat inderdaad sneller leeg... Je kunt het niet geloven maar het is wel zo srry :(

   Verwijderen
 5. Hoe doe je die apps vanonder zegmaar?telefoon berichten applicaties

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de standaard apps kunnen niet veranderd worden van icoontje, en wanneer ik die app met het veranderde icoontje open krijg ik eerst een blanke internetpagina daarna pas kom ik op de app zelf. het vreet daarom ook mn batterij op helaas voor de rest is het cocoppa een hele leuke app

  BeantwoordenVerwijderen

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...