26 feb. 2013

Boeken


Ik ben een lezer. Ik hou van lezen en doe het graag. Elke avond lees ik een halfuurtje voor ik ga slapen. En vaak tijdens mijn ontbijt tien minuutjes. Ik weet hoe nerdy dit klinkt maar ik vind het ook leuk om tijdens Engels of Nederlands te lezen. Soms vind ik het zelfs leuk om in gedichtenbundels en woordenboeken te kijken. Dus nu dacht ik. Laat ik nou eens met jullie delen welke boeken ik echt geweldig vind.
Je moet van te voren wel weten dat ik bijna alleen maar fantasieboeken lees :). Ik vind het fijn om in een andere wereld te kunnen wegkruipen, dat geeft me ergens een veilig gevoel.

1. Het huis van de nacht (serie)- P.C. en Kristin Cast.
Dit boek heeft mij geboeid sinds ik deel 1&2 van Iris (mijn beste vriendin) kreeg. Het is een serie boeken over een normaal meisje genaamd Zoey. Zoey wordt op een normale schooldag 'gemerkt' en moet haar normale leventje achterlaten om een nieuw bestaan op te bouwen in Het Huis van de Nacht, een school voor halfwassen (tieners die in opleiding zijn tot vampier). Maar dan komt ze erachter dat ze wel heel bijzondere krachten heeft.

Ik heb de eerste vier delen gelezen en krijg waarschijnlijk deel vijf voor mijn verjaardag. Dit boek heeft me geraakt, ik heb dankzij dit boek (deel 2) liggen huilen in mijn bed tot half twee 's nachts. Het is dus niet echt een boek voor emotionele aardappels zoals ik (tenzij je van huilen houdt). Ook is het boek zwaar zwaar zwaar spannend. Ik kon dit boek niet wegleggen omdat ik zo verslaafd was. Mijn ouders keken me dan ook raar aan toen ik zelfs gtst miste voor dit boek. Wat nog meer leuk is is dat de filmrechten voor dit boek zijn gekocht, er komt waarschijnlijk snel een film! Je kunt deel 1 hier kopen.
2. De vamps trillogie- Nancy A. Collins
Ik weet het, ik weet het. Weer vampiers. Maarja, vampiers zijn gewoon interessante wezens. Het eerste deel van deze trillogie heet Bloedzusters en het gaat over nieuwbloed vampier Cally. Haar moeder is een normaal mens en haar vader, tja wie is haar vader eigenlijk? In iedergeval een oudbloed vampier... En dan heb je ook nog Lilith, de dochter van de rijkste en machtigste oudbloed vampier. Ze heeft een huwelijk met knappe Jules. Maar die gaat de hele tijd vreemd.

Deze boeken heb ik allemaal van een vriendin van mij geleend. (Ja, alweer van Iris btw) En ik vond ze wel vet, ze kunnen niet tippen aan het huis van de nacht of de Hongerspelen, maar ze horen wel zeker in dit rijtje thuis.

3. De Hongerspelen- Suzanne Collins
Tja, deze kon niet achterblijven. In De Hongerspelen woont Katniss in District 12, Panem. Ieder jaar organiseert het Capitool de Hongerspelen. 24 kinderen (tributen) moeten in een arena strijden tot de dood. Er blijft een iemand over, diegene zal baden in roem en rijkdom. Hoe zullen de Hongerspelen dit jaar verlopen.

Woorden kunnen dit boek amper beschrijven. Wat is dit boek goed. De serie bestaat uit drie boeken en is vorig jaar verfilmd, in november komt deel 2 Vlammen (Catching Fire) uit op film. Dit boek heeft mij (Net als het huis van de nacht) laten huilen. Maarja, het was het waard. Ik ben nu bezig met deel 1 opnieuw te lezen en ik heb de film van deel 1 vijf keer gezien, fangirl :)
At the moment?
Ik lees nu eerlijk gezegd niet boeken die ik zelf snel uit zou kiezen. Ik lees namelijk boeken voor school. En zoals ik zei lees ik deel 1 van de Hongerspelen alweer. Maarja... voor Engels lees ik het boek Dragon Tamers - Emma Maree Urquhart. Het is een boek over draken, dit vind ik eigenlijk nog wel een aardig leuk boek. De schrijfster schreef dit boek toen ze vijftien was en dat is te merken. Het is een best simpel en voorspelbaar boek. Voor Nederlands lees ik het boek Latino King, Bibi Dumon Tak. Het is een leuk boek maar nogal grof. Het gaat over een jongen die dankzij drugsdealen in de cel zit.

Welke boeken raad jij echt aan? Laat het weten in de comments.

xMarijeGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij raden deze artikelen aan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...